Solatna juha

Albin 12. September 2014
Printer-friendly version

Solatna juha se sliši malo nenavadno vendar, če vam solata oveni je to pravi recept, da je ne zavržete, ampak pripravite okusno zeleno juhico.

Opis priprave

  1. Solato in por operite in osušite ter ju narežite na srednje velike koščke.
  2. Narezano zelenjavo zalijte z jušno osnovo in zavrite.
  3. Ko juha zavre, jo počasi kuhajte 15 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.
  4. Ko je zelenjava kuhana, juho odstavite, malo ohladite, nato pa zmiksajte s paličnim mešalnikom.
  5. Dodajte smetano, na hitro pogrejte in servirajte.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 1 zelena solata (150g)
  • 1,2 l zelenjavne juhe
  • 1 por
  • 150 ml sladke smetane za kuhanje

Čas priprave in kuhanje: 35 minut