Hiter recept kako porabiti star kruh in ga obogatiti na italijanski način.
Opis priprave
- Segrejte pečico na 200°C.
- Paradižnike razporedite na pekač, jih polijte z balzamičnim kisom in oljem, dodajte začimbe in pecite 20 minut, da se zmehčajo.
- Kruh premažite z oljem in ga razporedite na pladenj ter postavite za 10 minut v ogreto pečico.
- Popecite slanino, zmešajte s paradižniki in razporedite po kruhu.
- Jajca specite in jih skupaj s peteršiljem položite na obložene kruhke.
Sestavine (za 4 osebe)
- 750 g češnjevih paradižnikov
- 3 jedilne žlice olja
- 1 jedilna žlica balzamičnega kisa
- 1 bageta
- 300 g slanine
- 4 jajca
- 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
Čas priprave s pečenjem: 30 minut