Brownie z brusnicami

Albin 2. Oktober 2014
Printer-friendly version

Hiter recept za lačne goste, ki se lahko tudi zamrzne. Poleg brusnic lahko v testo vmešate kakšno drugo suho sadje ali oreščke.

Opis priprave

  1. Segrejte pečico na 180°C in čez pekač položite papir za peko.
  2. Nad soparo v kozici stopite maslo in čokolado, da dobite gladko zmes.
  3. V drugi posodi zmešajte sladkor, jajca, brusnično marmelado in vse skupaj dodaj k stopljeni čokoladi.
  4. Počasi dodajte moko in premešajte.
  5. Testo vlije v pekač s stranicami 21x21 cm in pecite 15-20 minut.
  6. Ko se pecivo ohladi, ga lahko razrežete in ponudite.

Sestavine (za 9 kosov)

  • 100 g masla
  • 50 g čokolade

  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 4 jedilne žlice brusnične marmelade
  • vanilijev ekstrakt
  • 40 g moke
  • ščepec soli

Čas priprave: 50 minut